MERSİN / SİLİFKE - Cengiz Topel Ortaokulu

Cengiz Topel Ortaokulu

Mukaddem Mahallesi 2.Nolu Sağlık Ocağı Yanı SİLİFKE/MERSİN
Vizyon
Anasınıfı yaşlarından başlayarak ilköğretimin bütün kademelerinde orta öğretim kurumlarına öğrenci hazırlarken;güçlü bir kişiliğe sahip çağdaş, vatanını, milletini, bayrağını seven,milli ve manevi değerlerine bağlı,ileri görüşlü, kendine güvenen başarıyı hedefleyen, yenilikçi, yaratıcı, lider olabilen, demokratik, laik ve özgür düşünebilen, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı ahlaklı bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Eğitim öğretim görevini yerine getirirken;Ailesine, toplumuna ve vatanına bağlı, çok çalışmaya hazır ahlaklı ve özgüven sahibi kişiler olarak yetişmelerini sağlamak.Öğrenci-veli mutluluğunu ön planda tutmak,Okul-öğrenci-veli arasında sıcak ve yapıcı diyaloglar sağlamak,Öğrencilerimize yardımseverlik ve dayanışmanın ilkelerini aşılamak için okul içinde ve dışında etkinlikler düzenlemek,Okuma alışkanlığı olan ve okumayı seven, güzel konuşup yazabilen öğrenciler yetiştirmek,Öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda onlara fırsatlar vermek,Ders dışı sosyal etkinliklere katılımı sağlayarak ve yaygınlaştırarak çalışıp üreten sosyal bireyler yetiştirmek,Eğitimde bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek yenilikleri her fırsatta okulumuza uyarlamak,Milli bayram ve anma günlerinde anlamlı etkinlikler düzenleyerek sahip oldukları milli ve manevi değerlere bağlılıklarını artırmak önde gelen hedeflerimizdendir.
Rehber Öğretmen :
Derslik :14<